Новини
С Ъ О Б Щ Е Н И Е
 
 

Община Стамболово заедно със Слънчевата ферма и CVS България ви канят да вземете участие в открития ден на фермера в Стамболовското село Тънково на 5 август 2017 г.

Участието е безплатно с идеята да се популяризира продукцията на земеделския производител в Източните Родопи, както и да се стимулира комуникацията и сътрудничеството между фермерите в района.

В деня на фермера ще има пазар и изложение на натурални храни, изложение на животни и продукти. Интересни атракции като разходка с каручка и рисуване върху керемида ще очакват посетителите в деня на фермата в Тънково.

За участие са поканени производители на зеленчуци и плодове, слънчоглед, царевица, био хумус, винари, пчелари, както и животновъди от районите Стамболово, Маджарово, Кърджали, Крумовград и Ивайловград.

Освен фермери, се приканват да изложат своя труд всички занаятчии и хора с ръчно произведени сувенири, бижута, дрехи, предмети за бита и др.

Специално за деня на фермата в Тънково младежи от 5 страни - Испания, Португалия, Чехия, Дания и Япония заедно с местни хора от Тънково ще почистят улицата и ще подготвят терена за фермерския пазар. Инициативата е на Слънчевата ферма, а младежите изпраща международната организация CVS.

Денят на фермата ще се проведе по протежението на улицата пред Слънчевата ферма в село Тънково, община Стамболово на 5 август от 10:00ч.


За информация и записвания:0887831026

sunfarmcamp (@) gmail.com